BEOGRAD-FENIKS BALKANA 13.05.2017.

Polazak u 7 časova kod lokomotive. Vožnja po valovitim obroncima Fruške gore. Upoznavanje sa događajima i junacima davno prohujalih vremena, od starih Rimljana preko Franaka pa do Srba … Dolazak do manastira Krušedol, najvažnijeg i najznačajnijeg manastira na Fruškoj gori. Manastir je bio dva veka sedište mitropolije. Zadužbina je despotske porodice Branković. Predviđen je da bude mauzolej ove čuvene porodice. Ispostavilo se da je postao mnogo više! Postao je večno počivalište srpskih velikana. Ovde počivaju ostaci: patrijarha Arsenija III, Arsenija IV, kralja Milana Obrenovića, kneginje Ljubice, vojvode Stevana Šupljikca... Nakon obilaska manastira Krušedol nastavak vožnje do prestonice Srbije, Beograda. Upoznavanje sa istorijom i kulturom grada koji je 115 puta bio uništavan i kao feniks, svaki put se podizao iz pepela da bude jos veći i lepši.

Panoramska vožnja kroz grad sa tumačenjem najvažnijih građevina. Dolazak do starog jezgra grada. Započinjanje šetnje kroz staro jezgro Beograda: Narodno pozorište, Narodni muzej, spomenik knezu Mihailu, knjižara Gece Kona, SANU, Delijska česma, Saborna crkva, kafana Upitnik. Nakon obilaska starog jezgra odlazak do jednog od bisera naše istorije, Konak kneginje Ljubice. Ljubica je jedna od naših najinteresantnijih vladarki koja je živela u vreme kada se Srbija uz velike muke ponovo stvarala. U konaku nas čeka interaktivni program „Kafa sa kneginjom Ljubicom“.

Po završetku programa u konaku, sledi odlazak do Botaničke bašte Jevremovac, koja je osnovana 1874.g. Zemljište je donirao kralj Milan Obrenović, pod uslovom da se nazove po njegovom dedi Jevremu, što je i ispunjeno. Prvi upravnik botaničke bašte je bio čuveni geograf Jovan Cvijić. Posle posete botaničke bašte vožnja do Ade Ciganlije, ostrva koje danju pruža mir i opuštanje posetiocima, a noću nezaboravan odmor.
Mogućnost organizovanja fakultativnog ručka i mogućnost fakultativne vožnje vozićem po Adi Ciganliji.
Povratak u Novi Sad.
Kraj programa.

CENA ARANŽMANA: 1990 DIN

***Mogućnost organizovanja ručka po ceni od 400 dinara po osobi u
Restoranu 8+ na Adi Ciganliji ****

*Minimalan broj za realizaciju programa je 20 putnika*

PROGRAM MOŽETE PREUZETI OVDE